5 tips til mindfulness i hverdagen

Mange tror, at mindfulness handler om meditation og om at sidde stille på en pude og meditere.
Men faktisk handler mindfulness om, hvordan vi er nærværende og opmærksomme i øjeblikkene i vores liv og ikke om tiden, vi tilbringer siddende på en stol (eller pude) og mediterer.

Mindfulness handler om, hvordan vi møder livet og om, hvordan vi med et vågent og bevidst nærvær kan få øje på de uendelige mange muligheder, der er i vores helt almindelige hverdag for at skabe nye, sunde vaner, der nærer os og giver kvalitet i vores liv.

Nedenfor finder du fem forslag til, hvordan du kan anvende mindfulness i din hverdag til at skabe nye og – sandsynligvis – mere nærende vaner.

Rigtig god fornøjelse :-)

5 tips til mindfulness i hverdagen

1. vælg at starte dagen fremfor dagen starter dig. Begynd hver dag med at mærke fem åndedrag inden du stiger – eller springer – ud af sengen.

2. anvend transporttiden med omhu. Vælg nogle dage uden at benytte dig af telefon eller radio, når du transporterer dig til arbejde eller andre steder. Når du ankommer sid et øjeblik i bilen (bussen, toget) og mærk fornemmelsen af fem åndedrag.

3. nær dig selv – spis med opmærksomhed. Se, duft, smag og mærk fornemmelsen af madens konsistens i munden. Bring en nysgerrighed og åbenhed ind i det at spise. Vær mens du spiser.

4. vær – lad telefonen ligge, når du holder pause. Bare mærk trangen og impulsen til at gribe efter telefonen. Mærk i stedet fem åndedrag og giv dig selv en pause, der nærer dig.

5. mærk luften og fødderne mod underlaget, når du kommer ud. Mærk fornemmelsen af luftens temperatur mod ansigtet. Hvordan fornemmes den? Og mærk fornemmelsen af fødderne, mens du går.
Kom tilstede, hvor du er – hvor dine fødder er lige nu, mens du går…


Prøv et tip hver dag.
Og læg mærke til, hvad det gør.
Du kan selv finde andre situationer, hvor du kan bringe mindfulness – bevidst nærvær – ind i din hverdag..

Læs mere om, hvad mindfulness er her

Læs om, hvad MBSR – Mindfulness-Based Stress Reduction er her

Find et mindfulness kursus her

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte mig

Tilmeld dig nyhedsbrev

Få ugentlig inspiration til mindfulness i din hverdag
i 4 uger 
+ en gratis guidet meditation.

Tusind tak for din tilmelding.

Share This