At tage vare på fremtiden

– skab forandring gennem bevidst nærvær

Her ved indgangen til det nye år, har vi ofte intentioner og ønsker for året, vi står foran.
Et sted vi altid kan starte, når vi ønsker at skabe forandringer, er i det øjeblik, der er. Lige nu. Vi kan lande her, skabe kontakt med kroppen, åndedrættet, det der er.

Herved kan vi forandre udgangspunktet, hvorfra vi træffer beslutninger, bevæger os ud i verden, møder os selv, familien, tager på job osv.

Ved at tage vare på det nuværende øjeblik, tager vi vare på fremtiden.

Dette citat – eller noget i den retning – har jeg engang læst et sted og har det som et mantra, jeg ofte minder mig selv om. At det nu, der er, LIGE nu, danner kimen til fremtiden. Ved at bringe et bevidst og venligt nærvær ind i øjeblikket, ændres kvaliteten af øjeblikket og de valg, vi her træffer, vil være præget heraf.

Vi kan være nysgerrige på, hvilke overbevisninger vi lever og agerer ud fra i dette øjeblik. Hvad er det for en filosofi, jeg lige nu lever mit liv fra, kan vi undersøgende og venligt spørge os selv. Er det forestillingen om, at jeg ikke er god nok? At det er de andres/den andens skyld? At det aldrig lykkes for mig?

Og hvilke værdier, kvaliteter er det i grunden, jeg ønsker at leve mit liv ud fra? Er det kvaliteter som nærvær, omsorg for mig selv og andre, kærlighed, sandhed eller andre værdier, kvaliteter du gerne vil leve ud fra?

Når vi tager vare på øjeblikket, kan vi vælge, hvorfra og med hvilke kvaliteter/værdier vi ønsker at være og agere fra. Og herigennem kan vi skabe forandring i vores liv.

Ved at tage vare på det nuværende øjeblik, tager vi vare på fremtiden.

Vigtigt er det, hvis du ønsker at have en intention om at tage vare på øjeblikket, at det ikke bliver til et mål om perfektionisme. Gang på gang vil vi opdage, at vi har glemt alt om øjeblikket og om at tage vare på det. Vi kan så blot igen forbinde os med det – med en venlig og åben indstilling.

Læs om hvad mindfulness er

Find et mindfulness kursus

Mindfulness på arbejdspladsen

Tilmeld dig nyhedsbrev

Få ugentlig inspiration til mindfulness i din hverdag
i 4 uger 
+ en gratis guidet meditation.

Tusind tak for din tilmelding.

Share This