Skab sunde mentale vaner
– Tal ordentligt til dig selv !

Vores indre dialoger og de historier, som vi fortæller os selv, er tit et tema på mine mindfulness kurser. Efterhånden som vi træner mindfulness, bliver vi nemlig mere opmærksomme på, hvad der finder sted indeni os; såvel kropsligt som mentalt og følelsesmæssigt.

Det betyder bl.a., at det bliver tydeligere i hvor høj grad, vi med vores vanlige mindset spænder ben for os selv i stedet for at bakke op om og støtte os i at være de mennesker – og leve de liv som vi gerne vil.

Kursister fortæller tit om, hvordan de pludselig opdager, hvordan tonen i deres indre monologer. At den kan være hård og faktisk så ubehagelig som de aldrig ville tale til nogen anden. I hvert fald ikke, hvis det var en ven.

Vores tunge skyts og skarpe tunger kan vi godt ændre, så det bliver mildere og venligere.  – Så vi skaber et sundere og mere kærligt forhold til os selv.

4 tips til, hvordan du skaber sunde mentale vaner
– der bakker op om dig som menneske

Nedenfor finder du fire tips til, hvordan du med større opmærksomhed på, hvad der finder sted indeni dig, kan skabe sundere og mere nærende mentale vaner.

1. Når du vågner…
Giv blidt slip på tankerne om dagens opgaver eller, hvad (de) tankerne ellers er optaget af og bring i stedet opmærksomheden til åndedrættet.
tag fem dybe indåndinger og lad der venlighed overfor dig selv.

2. I løbet af dagen…
Check-in og se, hvor det er du opererer fra. Hvad er det for nogle tanker, der finder sted? / hvad er det for en indre monolog, du har kørende?  / Check hvilken historie det er, du er i gang med at fortælle?
Hvad er det for nogle følelser, der er der lige nu? Hvordan er den følelsesmæssige stemning?
Hvordan er der i kroppen? Hvilke kropslige fornemmelser er der?
Blot undersøg det med nysgerrighed. Uden at dømme, hvad der end finder sted.
Du kan vælge at bringe fokus til dit åndedræt, hvis de tanker, der finder sted ikke tjener dig godt.

3. Når du føler dig presset…..
Vær opmærksom på tonen mod dig selv. Hav fokus på det, du er i gang med og giv blidt slip på tankerne om alt det, du skal nå.  De skaber blot stress og gør dig ikke noget godt.

4. Når du har begået en fejl….. (Når du har glemt at vedhæfte en fil i en vigtig mail, tabt dit yndlingskrus og det er gået i tusinde stykker osv.)
Check-in og sikr dig at tankerne ikke gør situationen værre. Er de allerede i fuld  gang, giv blidt slip på dem og bring opmærksomheden til dit åndedræt. Tænk på, hvordam du ville reagere, hvis det var en ven, der havde begået fejlen. HUSK også at vær din egen bedste ven – vær opbakkende og tal venligt til dig selv.

Tilmeld dig nyhedsbrev

Få ugentlig inspiration til mindfulness i din hverdag
i 4 uger 
+ en gratis guidet meditation.

Tusind tak for din tilmelding.

Share This